Петък, 2018-03-23, 7:44 AM
ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
Главная
МЕНЮ
Библиотека святоотеческой литературы
Generated image
Статистика
Главная » 2010 » Февруари » 5 » ПРИЧАСТНИ МОЛИТВИ
12:56 PM
ПРИЧАСТНИ МОЛИТВИ
  

ПРИЧАСТНИ МОЛИТВИ

МОЛИТВИ ПРЕДИ ПРИЧАСТЯВАНЕ

Когато отиваш да се причастиш, пристъпи смирено и кажи тихо следните молитви:

Вярвам, Господи, и изповядвам, че Ти си наистина Христос, Синът на живия Бог, дошъл в света да спасиш грешниците... Вярвам още, че това е самото пречисто Твое Тяло и това е самата драгоценна Твоя Кръв. Моля Ти се, помилуй ме и прости ми прегрешенията - извършени волно и неволно, с думи и с дела, съзнателно и несъзнателно. И удостой ме неосъдително да се причастя с пречистите Твои Тайни - за прошка на греховете и за вечен живот. Амин.

На тайнствената Си вечеря днес ме приеми участник, Сине Божий, защото аз няма да издам тайната на Твоите врагове, нито ще Ти дам,като Иуда, целувка. Но, като разбойникът, ще Те изповядам: спомни си и за мене, Господи, в царството Ти!

Пречистото и пресвето Тяло и животворна Кръв на наши я Господ Бог и Спасител, Иисуса Христа, се дава на мене (името) за прошка на моите грехове и за вечен живот. Амин.


МОЛИТВА СЛЕД ПРИЧАСТЯВАНЕ

А когато приемеш светото причастие, веднага благодари топло и от сърце на Бога и кажи:

Слава Тебе, Боже! (три пъти)

Владико, Христе Боже, Царю на вековете и Създателю на всичко! Благодаря Ти за всички добрини, що си ми дал, и за причащението с Твоите пречисти и животворни Тайни.

Моля Те, прочее, благий и человеколюбивий Боже, запази ме под Твоя покров и в сянката на Твоите криле.. И ми дай до края на моя живот да се причастявам достойно - с чиста съвест - с Твоите светини, за прошка на греховете и за вечен живот. Защото Ти си хлябът и животът, Извор на освещението, Подател на добрините. Затова отправяме слава на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и през всички векове. Амин.

Просмотров: 2398 | Добавил: Gret | Рейтинг: 0.0/0
ТЪРСЕНЕ В САЙТА
ФЕЙСБУК СТРАНИЦА
БИБЛИОТЕКА"ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ"

ДАРЕНИЕ ЗА САЙТА
Generated image
ДРУГИ МОИ САЙТОВЕ
       
ПРАВОСЛАВНИ ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

Обръщам се към посетителите, ако нещо от библиотеката ви хареса и решите да го препубликувате, да го копирате в блога си, във форум, или по някакъв друг начин в интернет, моля, цитирайте автора и източника- БИБЛИОТЕКА"ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ"
http://hristianche.ucoz.com
Мини-чат
100