ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ

ПУБЛИКУВАМ ВЕЧЕ В БЛОГА НА БИБЛИОТЕКАТА

ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР
БЛОГ НА БИБЛИОТЕКАТА
ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ-ПЕЧАТНО ИЗДАНИЕ
ГОСПОДСКИ ПРАЗНИЦИ
БОГОРОДИЧНИ ПРАЗНИЦИ
ПРАЗНИЦИ НА СВЕТЦИ
ПОДВИЖНИЦИ НА БЛАГОЧЕСТИЕТО
ПОКЛОНЕНИЯ ДО СВЕТИ МЕСТА
МОЛИТВЕНИЦИ
ИКОНИ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА-ИСТОРИЯ И МОЛИТВИИ
ХРИСТИЯНСКИ СТИХОВЕ,ПРИКАЗКИ И РАЗКАЗИ АУДИО
НОВ ЗАВЕТ ЗА ДЕЦА-АУДИО УРОЦИ
БИБЛИЯ ЗА ДЕЦА-НОВ ЗАВЕТ
ВЕРОУЧЕНИЕ В КАРТИНКИ
СЪТВОРЕНИЕТО НА СВЕТА-ПРЕЗЕНТАЦИИ И КНИГИ
ПОСЛАНИЕ КЪМ МЛАДЕЖИТЕ
ПРАВОСЛАВНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
БЪЛГАРСКИТЕ МАНАСТИРИ- ПРЕЗЕНТАЦИИ
ТЕСТОВЕ ПО РЕЛИГИЯ
ЗАНИМАТЕЛНИ ИГРИ И МАКЕТИ ПО РЕЛИГИЯ
МАТЕРИАЛИ ЗА ОЦВЕТЯВАНЕ
ЦЪРКОВНО-СЛАВЯНСКА АЗБУКА ЗА ДЕЦА
ДАРЕНИЕ ЗА САЙТА 


АКО ВИ ХАРЕСВА БИБЛИОТЕКАТА МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ЗА САЙТА

МЕНЮ
Библиотека святоотеческой литературы
Generated image
Статистика
Главная » 2010 » Февруари » 5 » УТРЕННИ МОЛИТВИ
12:31 PM
УТРЕННИ МОЛИТВИ
  

УТРЕННИ МОЛИТВИ


Натиснете play, за да чуете молитвите-
Изтеглете от този линк-http://hristianche.ucoz.com/utrinni_0.mp3

Като станеш от сън и се омиеш, застани смирено пред светата икона, като пред лицето на Бога, прекръсти се и кажи ясно и без да бързаш тия молитви:


В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин.

  Отче наш, Който Си на небесата ! Да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство! Да бъде Твоята воля - както на небето, така и на земята! Насъщния -ни хляб дай ни днес! И прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си! И не въведи нас в искушение,но ни избави от лукавия! Амин.


 Като станах от сън, коленича пред Тебе, Благий и Силний Боже, и като ангелче ти пея: свят, свят, свят Си Ти, Боже! Заради молитвите на света Богородица, помилуй ме!

Господи, Ти ме подигна от легло и от сън. Просвети моя ум и сърце! Отвори устните Ми, та да Ти пея, света Троице: свят, свят, свят Си Ти, Боже! Заради молитвите на Твоите светии, помилуй ме!  

Боже, благодаря Ти, че ме запази така милостиво и през тая нощ. Помогни ми да не Те наскърбя с никакъв грях и да прекарам днешния ден угодно на Тебе и спасително за мене. Амин.


МОЛИТВА КЪМ ГОСПОД ИИСУС

Господи Иисусе Христе! Когато беше на земята,. Ти си казал: "Оставете, децата да дохождат при Мене и не им пречете!" Затова и аз, смирено и покорно дете, дохождам при Тебе с усърдна молитва. Прости всичките ми грехове! Изпрати Твоя Свети Дух да обнови сърцето ми. Направи ме Твое дете и ме запази от всеки грях. Помагай ми да Те обичам от все сърце, да почитам Твоето слово, да пазя Твоите заповеди и да Ти се моля всеки ден. Помогни ми да бъда добро и мъдро дете - послушно на родителите и учителите ми. Благослови баща ми и майка ми, братята и сестрите ми и всичките ми роднини и приятели. Благослови, Господи, всички човеци навсякъде! Амин.

 Боже, обърни внимание на молитвата ми за моите родители. Благослови. целия им живот. Дай им здраве, светъл ум и щастие. Помогни ми да ги обичам, да ги слушам и да се трудя за тях. Така поне малко ще мога да ги възнаградя за техните всекидневни грижи, лишения и трудове за мене. Надари ги с добра и почтена старост, а след нея, Боже, дай им да наследят Твоето вечно царство, приготвено за ония, които Те обичат.
Аз искам винаги да обичам и почитам татко и мама, както Ти, Боже, Си заповядал. Ще се ръководя от техните наставления и ще се отнасям така, че да бъдат доволни от мене. Ще слушам с радост всяко тяхно упътване. Помогни ми, Боже, да изпълня това мое обещание. Амин.

МОЛИТВА КЪМ СВ. БОГОРОДИЦА

При тебе прибягвам, Майко Божия, приеми ме под майчинското крило на твоето милосърдие! Погрижи се за мене и ме отбрани от всичко лошо! Защити ме и ме спаси! Помагай ми винаги във всяка неволя! Избави ме от всяка злополука и нещастие, о мила небесна Майко, пречиста Богородице! Амин.

МОЛИТВИ КЪМ АНГЕЛA-ПАЗИТЕЛ

 От сърце и с любов се обръшам към тебе, светии мой Ангеле, пазителю на душата и тялото ми! Запазвай ме винаги при всички опасности в живота ми! Напътвай ме към небесния живот, вразумявай ме, просвещавай ме и ме подкрепяй да върша доброто и да се запазя чист и непорочен. Амин.

МОЛИТВА КЪМ СВЕТИЯТЯ, ЧИЕТО ИМЕ НОСИШ

Свети (името), Божий угодниче! Твоето име съм получил при кръщението. Още от оня час милият Бог ме е поставил и под твоята молитвена защита. Небесний мой покровителю, моли се усърдно за мене! Помогни ми да подражавам на твоя добродетелен живот. Подкрепяй ме да изпълнявам усърдно моите християнски длъжности! Бъди ми помощник в живота! Амин.

Господи, дано Ти е благоприятна тази моя утринна молитва. Амин.

Просмотров: 1517 | Добавил: Gret | Рейтинг: 5.0/2
ТЪРСЕНЕ В САЙТА
ФЕЙСБУК СТРАНИЦА
БИБЛИОТЕКА"ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ"

ДАРЕНИЕ ЗА САЙТА
Generated image
ДРУГИ МОИ САЙТОВЕ
       
ПРАВОСЛАВНИ ЕЛЕКТРОННИ КНИГИ

Обръщам се към посетителите, ако нещо от библиотеката ви хареса и решите да го препубликувате, да го копирате в блога си, във форум, или по някакъв друг начин в интернет, моля, цитирайте автора и източника- БИБЛИОТЕКА"ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ"
//hristianche.ucoz.com
Мини-чат
100